Besede predsednic

 

 

Osnovna misel letošnjega I.W. leta je »Make friends, make a difference, be inspired« ali v slovenskem prevodu »Ustvari prijateljstvo, ustvari razliko in se zgleduj, bodi navdihnjen«. Te misli naj nas vse skupaj vodijo skozi celotno Inner Whellovsko leto 2015/16.  

 Inner Wheel pomeni notranje kolo. To je kolo, ki se navzven ne vidi, brez njega pa tudi veliko, zunanje, rotarijsko kolo ne bi moglo služiti svojemu namenu. Bile smo ustanovljene, ko med Rotarijci še ni bilo ženskih članic in smo tako dopolnjevale njihovo humanitarno delo. 

 Članica sem od drugega leta delovanja I. W. kluba Mb, h kateremu sem se pridružila s spoštovanjem in občutkom odgovornosti do nalog, ki jih skupaj s prijateljicami uresničujemo vsa ta leta. Osebno sem prepričana, da si vsak človek na našem planetu zasluži izpolnjeno in lepo življenje.

 Prav v tem duhu, me, ženske, z vso svojo ljubeznijo in altruističnim pristopom pomagamo tistim, ki so dostikrat neopaženi,...predvsem otrokom. Vsaka, še tako majhna spodbuda jim pomeni ogromno. To je zanje iskrica upanja in veselja. Vsakokrat, ko polepšamo življenje nekomu drugemu, ga istočasno tudi sebi. Samo stisk roke, doma pečeni piškoti, prebrana zgodba ali podarjena knjiga, glasbeni koncert, ki pričara prijeten večer in druženju, omogočanje vsaj osnovnega šolanja... takšne in podobne dejavnosti so naša stalna težnja prisluhniti drugim.

 Želim si, da bodo vsa ta srčna dejanja navdihnila in polepšala življenje vsem tistim, ki so jim namenjena.

 Jasmina Weiss, univ.dipl.inž.arh.
 predsednica 2015/2016

 

 

 

 

 

 

Po desetih letih članstva v Inner Wheel klubu sem sprejela funkcijo predsednice. LIGHT THE PATH, OSVETLITE POT je geslo IW-leta 2014/2015, ki prijateljicam in meni nalaga veliko odgovornost. Odločile smo se, da bomo pomagale predvsem otrokom iz socialno šibkih družin in invalidom. Prebirale bomo zgodbice po raznih ustanovah, priredile božično-pravljično dvorišče in še kakšno prireditev. 

 V letu 2015 pa bomo proslavile petnajsto obletnico našega obstoja. Vsa ta leta smo osvetljevale pot in ponosna sem na vse dosežke, ki smo jih izpeljale z dobro voljo, s srčnostjo in predvsem medsebojnim prijateljstvom. 

 Moj življenjski moto je: »Rada imam življenje.« Rada ga imam tudi zato, ker lahko pomagam, pomagam tistim, ki potrebujejo pomoč, predvsem pa, ker lahko pomagam s pomočjo prijateljic IW Maribor.

 Andreja Kračun,
 predsednica 2014/2015

 

 

 

 

Biti članica kluba je čast in odgovornost, odgovornost do prijateljic do naših aktivnosti in do ljudi, ki jim pomagamo.
Leto, ki je pred nami, bomo ponovno obarvale z našim vsakoletnimi akcijami.
Ob pripravi letnega načrta sem posebno pozornost namenila pripravi mesečnih predavanj in načinu organizacije ter izvedbe  posameznih dejavnosti, ki jim bomo dale osebno noto kot vsa leta doslej.
Verjamem, da si bomo tudi v tem letu znale prisluhniti in se vzpodbujati v tem,  v čemer smo dobre, saj le tako lahko uspešno tlakujemo našo inervilovsko pot.
Želim si, da ozavestimo, da je prav, da  vsaka izmed nas – po svoji najboljših močeh, seveda – nenehno dodaja svoj delček k inervilovski zgodbi. Nenazadnje pišemo zgodovino z iskricami v očeh, ki jih prinaša naša dobrodelnost.
 
Drage prijateljice, izjemne ste, tako sem prepričana,  da bomo s skupnimi močmi uspešno sledile geslu tega IW-leta »Me – za ženske«.
 
Ob takšnih članicah, prijateljicah, mi enostavno ne preostane drugega, kot da pogumno stopim v novo inervilovsko leto in se po svojih najboljših močeh podam naproti  vlogi, ki ste mi jo v tem letu zaupale.

 Viš. predav. Polonca Čontala Piberl, prof.,
predsednica  2013/2014

 

 

 


Vesela sem, da sem med prijateljicami. Prav zares se veselim vsakega našega srečanja. Res smo prijateljice, ki skupaj zmoremo veliko. Pomagati. Morda ne toliko v materialnem smislu, kot bi si želele, vendar s tistim ženskim občutkom, ko oceniš, da  je včasih že malenkostna pomoč. Pomeni veliko za nekoga v stiski. Pa tudi preprosto druženje, klepet, kakšna rama za trenutno slabo voljo … verjamem, da nam vsem veliko pomeni.

Prepričana sem, da bomo tudi v tem letu naredile veliko dobrega. Tudi zase. Res je namreč, da kolikor bolj cenimo sebe, toliko bolj znamo in zmoremo ceniti druge. In ko cenimo druge ter jim pomagamo, rastemo  z njimi tudi mi.
 


Milenka Šenveter,
predsednica 2012/2013

 

 

 


V veliko čast in veselje mi je, da lahko za leto dni prevzamem vodenje, meni zelo dragega, Inner Wheel kluba Maribor. Ne gre za kateri koli klub, gre za klub, ki deluje v duhu prijateljstva in humanitarnosti, gre za klub, ki sem ga z veseljem in ob velikem entuziazmu prijateljic Vasiljke, Anite, Joži ter vseh preostalih ustanovnih članic, pomagala ustanoviti.
Vse me smo se zavezale, da svoj dragoceni čas, kljub službenim in družinskim obveznostim, poklonimo v dela dobrih namenov. Ponosne smo lahko nase, saj smo v zadnjih 10 letih izpeljale mnogo izvrstnih projektov in s svojimi prispevki vlile upanje mnogim pomoči potrebnim.
Drage prijateljice, zdi se mi izjemno in rada bi, da tega ne pozabimo,  me imamo čast, da pomagamo narediti ta svet vsaj malo boljši.


Barbara Novak, prof.,
predsednica 2011/2012

 

 

 

 

Edita Toplak Benko, prof.,
predsednica 2010/2011

Marija Podhostnik, raz. učiteljica,
predsednica 2009/2010

dr. Ljudmila Kolenc,
predsednica 2008/2009

Aleksandra Kaučič Klajnšek, univ. dipl. oec.,
predsednica 2007/2008

mag. Ana Anita Božičnik,
predsednica 2006/2007

mag. Jasna Cajnko,
predsednica 2005/2006

Ana Sovič, dipl. upr. org.
predsednica 2004/2005

Milena Pivec, prof.,
predsednica 2003/2004

Gertruda Ambrožič,
predsednica 2002/2003

Majda Pečko, prof.,
predsednica 2001/2002

 Vasiljka Prosnik, prof.,
 ustanovna predsednica 2000/2001